رینوپلاستی
همه چیز در باره رینوپلاستی
امروزه رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی ، یکی از پر طرفدار ترین جراحی های زیبایی می باشد که با هدف ایجاد تناسب میان اجزای صورت و اصلاح ایرادات ظاهری و تنفسی بینی انجام می شود ؛ توجه داشته باشید که جراحی بینی ، جزو جراحی های ضروری نیست ؛ بنابراین در انتخاب بهترین جراح بینی دقت داشته باشید و به خوبی تحقیق کنید.
چرا که در نتیجه نهایی بسیار تاثیر گذار می باشد و در صورتی که جراح بینی کم تجربه باشد ، امکان بروز عوارضی ؛ چون مشکلات تنفسی برای فرد وجود دارد.
انواع روش های رینوپلاستی
- رینوپلاستی به روش باز: در این نوع جراحی ، برش کوچکی در ناحیه کلوملا ( قسمت بین دو سوراخ بینی ) ایجاد می شود و پس از جدا شدن پوست از بافت بینی ، تغییرات اعمال خواهد شد.
- رینوپلاستی به روش بسته : جراحی بینی به روش بسته ، مناسب افرادی است که مشکل زیادی در نوک بینی خود ندارند ؛ در این نوع جراحی ، برش ها از داخل سوراخ های بینی ایجاد می شوند و پوست بینی ، توسط دستگاهی خاص از ساختار بینی فاصله می گیرد ؛ اغلب این روش به دلیل محدودیت دید پزشک ، اولویت آخر جراح بینی می باشد.
انواع رینوپلاستی
- جراحی بینی طبیعی : در این روش ، زاویه نوک بینی با لب بالا حدود 90 تا 100 درجه می باشد ؛ افرادی که خواستار تغییرات زیادی در بینی خود نیستند ، افرادی که دارای بینی های گوشتی هستند و آقایان ، بهترین کاندید برای این نوع جراحی می باشند.
- جراحی بینی فانتزی : در این نوع جراحی ، جراح بینی قوسی به روی پل بینی ایجاد خواهد کرد و نوک بینی سربالا تر است ؛ این روش برای افرادی که دارای بینی های استخوانی هستند ، مناسب می باشد.
- جراحی بینی نیمه فانتزی : این جراحی ، حالتی بین بینی طبیعی و بینی فانتزی می باشد ؛ به این صورت که پل بینی نه مانند بینی طبیعی صاف است و نه قوس بینی های فانتزی را دارد.
انواع بینی :
بینی ، بر اساس میزان ضخامت پوست به دو نوع بینی استخوانی و بینی گوشتی تقسیم می شود.
- بینی های استخوانی : این نوع بینی ، دارای پوستی نازک و استخوان مستحکم می باشد ؛ افرادی که دارای بینی های استخوانی هستند ، بهترین کاندید برای انجام انواع جراحی بینی طبیعی ، فانتزی و نیمه فانتزی می باشند.
- بینی های گوشتی : پوست بینی های گوشتی ضخیم و غضروف بینی هم ضعیف می باشند ، به همین دلیل ظرافت دست جراح به خوبی بینی های استخوانی قابل مشاهده نیست.
هزینه رینوپلاستی
هزینه جراحی زیبایی بینی ، بسته به فاکتور های مختلف برای هر فرد متغیر می باشد و پس از معاینه در جلسه مشاوره مشخص خواهد شد.
کاربرد های عمل جراحی بینی
- کوچک کردن بینی
- بزرگ کردن بینی
- تغییر سایز سوراخ های بینی
- اصلاح کجی بینی
- برطرف کردن قوز بینی
- برطرف کردن پولیپ بینی
- برطرف کردن انحراف بینی
- عمل جراحی بینی گوشتی
- جراحی بینی استخوانی
- اصلاح ظاهر بینی به صورت طبیعی یا فانتزی
- جراحی ترمیم بینی
مراقبت های بعد از جراحی بینی
به طور کلی ، معمولا همه افراد پس از عمل بینی خود با عوارضی ؛ همچون درد ، تورم ، کبودی و گلودرد مواجه می شوند که طبیعی بوده و بر اثر واکنش بدن نسبت به جراحی می باشد ؛ شدت بروز این عوارض در هر فرد می تواند متفاوت باشد ، اما با رعایت یک سری اقدامات مراقبتی به تدریج بهبود می یابند ؛ این اقدامات عبارت اند از :
- تا 24 ساعت برای کاهش و کنترل تورم وکبودی صورت خود از کمپرس یخ استفاده نمایید ، اما توجه داشته باشید که به بینی فشاری وارد نکند.
- از دست زدن ، ماساژ دادن و خیس نمودن قالب و بینی خودداری نمایید.
- در صورتی که دچار گلو درد شدید ، می توانید از مایعات گرم استفاده نمایید.
- تا دو هقته از مصرف نوشیدنی های حاوی الکل و استعمال دخانیات خودداری کنید.
- به هیچ عنوان به صورت خودسر هیچ دارویی مصرف نکنید ؛ پیش از مصرف هر گونه داروی شیمیایی یا گیاهی با پزشک خود مشورت نمایید.
- استفاده از نمک و ادویه های تند را به حداقل برسانید.
- استفاده از آب کرفس در کاهش تورم بسیار موثر است و استفاده از آب آناناس در بهبود زخم ها نقش بسزایی دارد.
- حداقل تا یک هفته به خوبی استراحت کنید ؛ اما پس از گذشت یک هفته ، انجام کارهای روزمره مانعی ندارد.
- خوابیدن به پهلو یا به روی شکم موجب فشار وارد شدن به بینی می شود ، بنابراین به صورت طاق باز بخوابید و از چند بالش کمک بگیرید ؛ تا سر بالا تر از پاها قرار بگیرد ؛ این کار به کاهش تورم صورت کمک می کند.
- بهتر است از لباس های راحتی و دکمه دار استفاده کنید.
- حداقل تا دو ماه استفاده از عینک ممنوع می باشد ؛ اما استفاده از لنز بلامانع است.
اقدامات قبل از جراحی بینی
- به دنبال بهترین جراح بینی باشید ؛ این انتخاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تاثیر مستقیم در نتیجه نهایی خواهد داشت.
- بیمار موظف است با جراح بینی خود درباره سوابق بیماری و حساسیت های دارویی خود صحبت کند.
- در صورتی که از دارویی استفاده می کنید ، حتما لیست آن را در اختیار جراح بینی خود قرار دهید ؛ چرا که ممکن است لازم باشد از دو هفته پیش از عمل تا دو هفته بعد از آن مصرف شان را قطع کنید.
- از دو هفته قبل از رینوپلاستی ، به هیچ عنوان نوشیدنی های حاوی الکل میل نکنید و از استعمال دخانیات خودداری نمایید ؛ این مواد مانع اکسیژن رسانی به خون می شوند و روند عمل را تحت تاثیر قرار می دهند.
- استفاده از داروهای ضد انعقادی ؛ همچون آسپرین و وارفارین نیز از 14 روز پیش از جراحی بینی ممنوع می باشد ؛ این قبیل داروها غلظت خون را کاهش داده و احتمال خونریزی بینی را افزایش می دهند.
- در زمان تعیین شده حتما آزمایشات و عکسبرداری های لازم را انجام داده و نتیجه را در اختیار پزشک خود بگذارید.
- اگر پیش از عمل ، جراح دارویی برای شما تجویز نموده به صورت مرتب از آن ها استفاده کنید.
- حداقل از یک هفته قبل از جراحی بینی ، مایعات و مواد مغذی بیشتری میل کنید.
- پیش از عمل استحمام نمایید.
- شام سبکی میل کرده و از 8 ساعت قبل از رینوپلاستی ، از خوردن و آشامیدن امتناع نمایید ؛ ضروری است که حین عمل معده خالی باشد.
ادامه اقدامات قبل از جراحی بینی
- روز جراحی خانم ها نباید آرایش داشته باشند ؛ همچنین ، داشتن لاک و زیور آلات نیز ممنوع است.
- آقایان هم باید بدون ریش و سبیل در محل جراحی ، حضور داشته باشند.
- حداکثر به همراه یک نفر به بیمارستان مراجعه کنید.
- بهتر است ، چند دقیقه زود تر از ساعت تعیین شده در محل جراحی ، حضور داشته باشید.
- مدارک پزشکی و شناسایی خود را به همراه داشته باشید.
- از آنجایی که پس از عمل بینی ، بیمار مجاز به استفاده از عینک نیست ، به بیماران عینکی توصیه می شود که پیش از جراحی بینی نسبت به تهیه لنز اقدام نمایند.