افرادی که با وزش باد سرد یا گرم سریعا دچار سردرد می شوند یا زمانی که به سرماخوردگی مبتلا می شوند ، دوره نقاهت و بهبودی آن ها بسیار کند است و همواره احساس سنگینی سر می کنند بهتر است این مقاله از سایت دکتر امید ابراهیمی را بخوانند چرا که در این مقاله سعی شده است شما را با سینوزیت و جراحی سینوس آشنا کند.
سینوزیت و جراحی سینوس چیست؟
سینوس ها حفرات پر از هوا در داخل جمجمه هستند که وظایفی از جمله محافظت از مغز در مقابل ضربات خارجی، سبک کردن جمجمه، بهبود و زیباتر کردن طنین صوت را به عهده دارند. در صورت انسان ۴۴ جفت سینوس وجود دارد.
هر سینوس توسط مجرایی به حفره بینی راه دارد و ترشحات شفافی به داخل بینی وارد می کند. وظیفه ترشحات پاک کردن سینوس ها و بینی از آلودگی ها و مرطوب و نرم کردن بینی و حلق می باشد. در مواقعی ممکن است سینوس ها دچار عفونت شوند که به این حالت سینوزیت گفته می شود. از علائم سینوزیت ترشحات چرکی از بینی، ترشحات پشت حلقی، گرفتگی بینی، احساس سنگینی در صورت و سردرد می باشد.
نکاتی درباره ی سینوزیت و جراحی سینوس
اکثر موارد سینوزیت به درمان دارویی پاسخ داده و برطرف می شود ولی در مواقعی که عفونت به مدت بیش از ۳ ماه طول بکشد و پاسخ مناسب به درمان دارویی حاصل نشود انجام عمل جراحی آندوسکوپی سینوس ضرورت دارد.
ازدیگر موارد نیاز به این نوع عمل جراحی درمانی ، پولیپ بینی است. پولیپ ها در اصل توده بافت نرم متشکل ازسلول های بافت پوششی داخل سینوس ها هستند که به دلایلی مانند آلرژی ایجاد شده و به داخل بینی وارد می شوند و موجب انسداد بینی و تنگی راه هوایی و اختلال بویایی می شوند. پولیپ ها نیز در صورت عدم بر طرف شدن با درمان دارویی نیاز به برداشته شدن از طریق انجام این عمل جراحی دارند.
نحوه درمان سینوزیت و جراحی سینوس
عمل جراحی آندوسکوپی سینوس از راه سوراخ های بینی و بدون نیاز به ایجاد برش اضافی در خارج یا داخل بینی انجام می شود. در این عمل ، بهترین جراح بینی زیر دید مستقیم آندوسکوپی پولیپ ها و انسدادهای مخاطی و استخوانی را برطرف کرده و حفرات سینوس ها را از وجود ترشحات چرکی و بافت های ناسالم پاک می کند. عمل جراحی با بیهوشی عمومی و یا با بی حسی موضعی همراه با تزریق داروی آرام بخش قابل انجام است.
نتیجه این نوع عمل بینی معمولا رضایتبخش است ، به منظور بهبود کامل و پیشگیری از عود بیماری ضروری است بیمار پس از عمل درمانی بینی دارو های تجویز شده را به دقت استفاده کرده و در فواصل تعیین شده توسط جراح متخصص بینی ، برای معاینه مراجعه نماید.
برای آشنایی بیشتر با انواع جراحی های بینی به صفحات زیر مراجعه فرمایید:
- جراحی بینی گوشتی
- جراحی بینی استخوانی
- جراحی انحراف بینی
- جراحی بینی طبیعی
- جراحی بینی ترمیمی
- جراحی پلاستیک بینی
دکتر امید ابراهیمی – بورد تخصصی گوش و حلق و بینی
جراحی زیبایی بینی و صورت
عمل بینی – عمل جراحی بینی